top of page

DE 5 VOORDELEN VAN MINERALE MAKE-UP


Minerale make-up look, natuurlijke make-up look

Bij Wild Orange Make-up zijn we he-le-maal fan van minerale make-up. Is dit voor jou een goede keuze? Bepaal het zelf op basis van deze 5 voordelen:

1. HEALTHY GLOW

Minerale make-up bezorgt je een zeer mooie natuurlijke glow. De mooie dekking komt omdat minerale make-up olie-bindende eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat het poeder echt smelt in de huid en een heel natuurlijke glowy finish nalaat. De huid behoudt zijn hydratatie en blijft een hele dag ademen met het minerale poeder. Hierdoor kreeg ik tijdens een workshop al eens het compliment dat dit de eerste foundation is die tijdens de dag mooier wordt. True story!


2. MOOIE & ZEER DUURZAME DEKKING

Traditionele make-up kan vaak zwaar aanvoelen op de huid en gedurende de dag kruipt het in fijne lijntjes en rimpeltjes. Minerale make-up voelt en is zeer licht op de huid waardoor het een hele dag perfect blijft zitten en niet in lijntjes kruipt. Je kan onder of boven de foundation perfect een minerale color correcting gebruiken die je licht aanbrengt om je donkere kringen bv. weg te werken. Zelfs dan kruipt dit niet in lijntjes, maar blijft dit een hele dag prachtig zitten.


In traditionele make-up zit vaak talg als verdikkingsmiddel om het product goed op de huid te laten hechten. Hierdoor zit er minder pigmentatie in. Minder pigmentatie wil zeggen meer laagjes om de gewenste dekking te krijgen. In de beste minerale make-up merken zit geen talg waardoor de pigmentatie top is en je een natuurlijke finish krijgt.3. BESCHERMING TEGEN DE ZON

Zowel titaniumoxide als zinkoxide, twee ingrediënten die in minerale make-up zitten, werken als een SPF tegen de zon. Uiteraard wordt nog altijd aangeraden onder je make-up apart een sunblock te dragen, maar je krijgt dus een extra beschermlaagje. In de Bellapierre loose mineral foundations zit standaard SPF 15.

4. GEZONDE HUID & MINDER SNELLE HUIDVEROUDERING

Minerale make-up kruipt niet in je poriën in tegenstelling tot klassieke make-up. Dit komt door de moleculaire samenstelling van de minerale poeders. Je krijgt hierdoor een zeer mooie dekking zonder de huid uit balans te brengen of te beschadigen. Je huid blijft dus mooi gehydrateerd en in balans, wordt ook beschermd tegen de zon en zal dus minder snel verouderen.


5. GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPES (in het bijzonder de gevoelige huid!)

Zinkoxide heeft daarbij ook ontstekingsremmende eigenschappen en aangezien het in een veel hogere dosis aanwezig is in minerale make-up dan in klassieke make-up, kan het aandoeningen zoals rosacea, eczeem en inflammatoire acne verzachten.


De minerale make-up producten van Bellapierre vind je terug in onze webshop. Naast dat ze cruelty-free zijn en geen schadelijke stoffen bevatten, worden deze producten ook door dermatologen aangeraden omdat ze zo huidvriendelijk zijn. Ontdek alle essentiële producten voor een goede basis.


bottom of page